Kenapa saya suka dengan Vita C Shaklee? Kenapa saya berani claim yang Vita C Plus Shaklee: Produk Shaklee Wajib Ada Dalam Setiap Rumah. Jom saya explain kenapa Vita C Plus Shaklee: Produk Shaklee Wajib Ada Dalam Setiap Rumah.
Vita C Plus Shaklee Produk Shaklee Wajib Ada Dalam Setiap Rumah

Vita C Plus Shaklee Produk Shaklee Wajib Ada Dalam Setiap Rumah

Kepentingan Vitamin C untuk badan
Kenapa Vita C Plus Shaklee: Produk Shaklee Wajib Ada Dalam Setiap Rumah? kalau tak makan vitamin C tak mati pun. eh yeke tak mati? eheh memang tak mati sebab tak makan vitamin C. tapi kita fikir kan aje if badan tak cukup khasiat, bila kurang vitamin C kita akan cepat jatuh sakit. cepat sakit lambat baik. lepas tu bertimpa timpa sakit yang lain.
Tubuh kita perlu vitamin C setiap hari sebab sifat vitamin C yang mudah larut dalam air. so badan kita tak dapat simpan vitamin C. Vitamin C hanya ada dalam darah manusia selama 12 jam dan dalam 12 jam ni, Vitamin C bekerjasama dengan sel-sel tubuh yang lain untuk boost immunity badan dan jugak boost fungsi-fungsi sel di bahagian tubuh yang lain.
Kalau korang nak tahu, Vitamin C ni salah satu kerja dia adalah menolong pembinaan collagen. dah la tu bukan setakat membina collagen, collagen ni pulak protect tulang, tendon, ligament dan saluran darah or nama matsaleh nya blood vessel. kiranya kalau korang ni jenis yang sikit sikit cepat lebam or gusi berdarah almaknanya korang kurang vitamin C. gitewww
it also helps in recovery process. kira nya kalau kurang vitamin c lambat lah luka nak baik, selsema cepat kering, kulit tak macam fattzura ehh. ni antara sebab kenapa kita perlukan vitamin C either through food or supplement.
Kelebihan Vita C Plus Shaklee
  • Mencerahkan kulit wajah dan badan secara sekata, licin, gebu, berseri
  • Mengekalkan kelembapan kulit, menghilangkan bintik2 hitam, memudarkan jeragat dan lingkaran gelap di bawah mata
  • Membantu tubuh menyerap zat besi yang lebih –> berguna dalam rawatan anemia. Ia memainkan peranan penting dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah.
  • Merawat jangkitan saluran kencing.
  • Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain.
  • Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran
  • Melindungi daripada jangkitan dan selesema, serta meningkatkan imuniti.
  • Membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol, tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis.
  • Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka, dan pengeluaran hormon antistress.
  • Penting untuk penyuburan sel darah putih dan juga bertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi.
  • Memainkan peranan penting dalam pengeluaran kolagen, yang membantu mencegah penuaan pra-matang
  • Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mendapatkan gusi yang sihat dan gigi.
  • Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya.
  • Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas.
Vita C Plus Shaklee: Produk Shaklee Wajib Ada Dalam Setiap Rumah

Vita C Plus Shaklee: Produk Shaklee Wajib Ada Dalam Setiap Rumah

Kenapa Vita C Plus Shaklee and bukan yang lain?
 
  • Vitamin c shaklee ini unik kerana formula sustained release dan formula bioflavonoid.
  • Sustained or Time Release ialah satu proses di mana vitamin diformulasi khas agar ia dilepaskan mengikut paten istimewa yang menjamin penyerapan vitamin di antara 3 ke 6 jam. Dengan bahasa ringkasnya, dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam aliran darah badan mengikut masa tertentu
  • Sebatian tumbuh-tumbuhan semulajadi, dan bertindak sebagai pigmen tumbuhan dan agen antioksida. kuasa utama bioflavonoid adalah sifat antioksida yang bertindak sebagai agen anti penuaan, keradangan dan mengekalkan kesihatan badan.
  • Vitamin larut air (B-Complex dan Vitamin C) adalah seperti namanya, mudah larut di dalam air (sebab tu dinasihatkan pengambilan air yang mencukupi apabila mengambil suplemen), dan, ianya tidak boleh disimpan di dalam badan.
  • Sustained Release supplement boleh menawarkan kesan vitamin yang optimum, meminimumkan kehilangan vitamin dalam proses penguraian (perkumuhan), serta menstabilkan paras darah waktu siang dan malam.
Saya sangat mengesyorkan Vita C Plus Shaklee: Produk Shaklee Wajib Ada Dalam Setiap Rumah. suami saya yang dah ada symptom nak demam pun lepas kena paksa makan vita c esok nya tak jadi demam. boleh pergi kerja dengan gumbira lagi. haha
Betapa mudahnya mencegah penyakit dan menjaga kesihatan kan? Kenapa kita nak menyusahkan diri sendiri dengan sakit dulu baru nak ubati?
Tepuk dada tanya perut..ehhh
based in bangi and available for COD yaww area bangi termasuklah bangi baru, bangi lama, bangi avenue, bukit mahkota.
Farah Liana
0179064214
Your most wanted shaklee consultant