Kenali Masalah Kulit Kering dan Kesan Pada Kita

Kulit kering sering menghantui ramai orang especially wanita, jom cekidaut macam mana nak Kenali Masalah Kulit Kering dan Kesan Pada Kita. Dalam masa yang sama kita try check juga whether kita ada symptom dalam post Farah Kenali Masalah Kulit Kering dan Kesan Pada Kalangan KIta

kenali punca kulit kering di kalangan kita 2

Kenali Punca Kulit Kering di Kalangan Kita

 

Kenali Jenis Kulit Korang

okay, memula ni off course kita by all means kena tahu kita ni jenis kulit yang mana? lepas tu baru boleh tau apa masalah kulit kita. so kenali dulu jenis kulit kita adakah kita ni kulit normal, kulit kering, kulit berminyak or combination. a bit of both worlds giteww

Simtom Kulit Kering

Kulit kering sering diassociated kan dengan flaky/ bersisik. Simtom ni tak semestinya terhad dengan 1 je, it can be more than 1. Antara simtom yang lain adalah

  1. Bersisik
  2. Gatal
  3. Garisan putih apabila menggaru
  4. Kulit kasar
  5. Senang luka

 

Punca Kulit Muka Kering 

Kulit yang paling senang kering adalah kulit muka kerana kulit muka adalah yang paling nipis di antara semua. Kulit muka yang kering seringkali berpunca dari udara kering atau penggunaan air conditioner yang berterusan, tidak memakai pelembab dan sun block, tidak cukup water intake dan pengunaan sabun yang salah . Korang boleh refer post ini untuk lebih details Kenali Punca Kulit Kering di Kalangan Kita

kenali masalah kulit kering dan kesan pada kita

Pengunaan sabun berlebihan dan tidak sesuai

 

kenali masalah kulit kering dan kesan pada kita

Penggunaan Penghawa Dingin yang Berterusan

 

Vitamin Untuk Kulit Kering 

Masalah kulit kering sering dipandang remeh sehingga lah ia mampu mendatangkan risiko penyakit yang lain. Ada banyak cara untuk atasi kulit kering. ia boleh dilakukan secara alami atau pun dengan bantuan produk. Jika mahu dilakukan secara alami, boleh saja buat cara yang Farah senaraikan ini.

Cara Alami untuk kulit kering

  1. Oatmeal sebagai scrub dan masker
  2. Pengunaan minyak zaitun untuk melembabkan kulit
  3. Minum air secukupnya
  4. Yogurt sebagai masker
  5. Lembabkan bibir menggunakan pelembab diy dari cocoa butter

 

Vitamin yang boleh mengatasi keadaan kulit kering adalah minyak ikan, vitamin B. Pengambilan vitamin B sangat baik untuk badan, boleh diambil secara alami atau boleh je menconsume produk. Farah makan B-Complex Shaklee.

 

  • B1 (thiamine) boleh dapat dari nasi, pasta dan whole grain bread.
  • B5 (pantothenic acid) boleh dapat dari daging, ikan, ayam, whole grain cereals, susu, sayur and buah
  • B6 (pyridoxine) boleh dapat dari ayam, ikan, legume(sayuran kekacang), kacang
  • B12 (cyanocobalamin) boleh dapat dari telur, daging, ayam and produk tenusu

 

Boleh juga refer pada post Farah yang ni okay Klik Sini 

till then, Mmuahh


pastikan korang contact pengedar sah yang ada bimbingan doctor dan pakar nutrisi yang mempunyai 20 tahun pengalaman dalam shaklee. iolsss ler tu 🙂

If korang ada pertanyaan or nak order produk Shaklee, just contact me at
Farah Liana
Shaklee ID: 1096136
FB Page: Pengedar Shaklee Bangi Avenue Bandar Seri Putra Bukit Mahkota
Instagram: Farah Shaklee Bangi
Contact No: +60179064214
Pos Seluruh Malaysia and Seantero Dunia
COD : Bangi, Bangi Avenue, Bandar Seri Putra, Bukit Mahkota

Welcome 2018

Hai korang assalamualaikum. alhamdulillah dah masuk tahun baru, masih lagi bernafas and sihat tubuh badan. Welcome 2018. semoga kita dapat upgrade segala yang kita plan and impikan aminn.

This is just a hello entry haha. santai santai aje nanti kita update on info best best okay.

Good Bye 2016 Hello 2017

2016 dalam ingatan..banyak belajar benda baru..seperti macam mana nak buat kalau Eryna cranky..haha..tapi kadang geram jugak..so lepas ni kena lagi banyak sod ba ro..
tahun baru azam baru..tapi azam lama yang belum achieve jangan di lupakan..
moga lebih istiqomah dalam menjadi isteri, ibu and anak terbaik
moga lebih istiqomah dalam menjadi hambaNya
saya nak consistent in educate people pasal kesihatan..seronok bila kita boleh bantu org keluar dari health problem..
jadi businesswoman yang berjaya..
yang utama, saya nak jaga keperluan keluarga saya dengan sempurna..
be positive, be productive, be proactive
always sandarkan pada Allah

Cara Saya Buat Bisnes Shaklee Secara Online Melalui Handphone

sekarang zaman gadget ni memang lah kita selalu nampak orang pegang handphone

tapi husnuzon sket ye..maybe tulah source of income dia..or maybe masa tu tengah emergency

macam iols sekarang nih pape hal memang kat telefon yang satu ni..tak canggih macam korang..tapi syukur sangat dah..

Asus Zenfone 5

semua hal kat sini..hal personal..hal shaklee..hal nak distract Eryna kalau dia dah takleh duk diam kat kedai makan..haha

saya memang jenis tak tukar-tukar gadget..selagi tak rosak selagi tu lah guna..edit testi n picture pun tefon ni lah..reply wasap and fb pun tefon ni lah..call customer pun tefon ni jugak lah..

and lagi satu kalau nak buat entry blog or edit pic banyak2 or buat kerja dengan selesa saya guna laptop..saya kolot sikit…tak suka guna tablet sebab takdak keyboard..and kalau ada kat rumah every purchase shaklee saya guna laptop..if ada kat luar baru lah guna tefon..

besar betul jasa tefon ni..kalau esok-esok dia dah sampai ajal saya akan buat tembakan meriam 21 dassssss

saya tau konpem gadget saya yang outdated compared to everyone else..haha..setia betul nih..untung husband saya..hahaha

and untung jugak shaklee ada SID macam saya yang selalu setia..😝

korang nak tau tak kenapa saya setia sangat nih dengan Shaklee?

sebab dah banyak benefit yang saya dapat..bukan dari segi material tapi dari segi kesihatan and spiritual..

nak rasa macam apa saya rasa? meh wasap mehhh..boleh refer entry ni jugak kenapa saya and bukan yang lain..cewahhh

cara-daftar-ahli-shaklee-online

Farah Liana
0179064214

#tsunamishaklee
#liveamazing
#shakleeeffect