Kenali Punca Kulit Kering di Kalangan Kita

Macam mana nak Kenali Punca Kulit Kering di Kalangan Kita? Here goes a bit of everything on Kenali Punca Kulit Kering di Kalangan Kita

kenali masalah kulit kering dan kesan pada kita

Kenali Masalah Kulit Kering dan Kesan Pada Kita

 

Kulit kering boleh terjadi dari berbagai punca. Boleh jadi ianya dari luaran atau pun dalaman. Antara sebab punca luaran adalah dari penggunaan sabun, pakaian, salah guna pelembab, penggunaan air conditioning yang berterusan dan mandian air panas.

Jika dilihat dari segi dalaman pula kulit kering berpunca dari segi genetik, history penyakit, umur. Even ubat yang diambil juga boleh menyebabkan kulit kering dan gatal. Boleh rujuk dengan doktor untuk tahu more whether ubat korang menyebabkan kulit gatal or tak.

 

Penyebab Kulit Kering dan Gatal

Penggunaan Air Conditioning / Penghawa Dingin

kenali masalah kulit kering dan kesan pada kita 2

Kenali Masalah Kulit Kering dan Kesan Pada Kita

Penggunaan penghawa dingin yang berterusan boleh menyebabkan kulit kering dengan teruk. Selalunya orang yang bekerja di pejabat mengalami masalah ni and jika tidak di cari penyelesaian boleh menyebabkan kulit mendapat iritasi.

Udara kering yang disebabkan oleh penghawa dingin menyerap lembapan keluar dari kulit kita dan menyebabkan kulit kering. Macam mana nak tahu jika kulit kita dah mula mengering? Cuba garu kulit korang dan lihat jika ada garisan yang berwarna putih hasil dari garuan tadi. kalau dulu-dulu masa sekolah ada garisan putih tu tanda tak cukup makan sayur bahaha. good old memories.

 

Pengunaan Sabun yang Tidak Sesuai

kenali masalah kulit kering dan kesan pada kita 3

Kenali Masalah Kulit Kering dan Kesan Pada Kita

Sabun jika digunakan dengan betul dapat membantu menghilangkan kulit kering dan membersihkan tubuh. however jika silap pilih, padah menanti. penggunaan sabun yang salah dan menggunakan secara berlebihan boleh mengeringkan kulit. Ia mampu menghakis dan membuang minyak semulajadi yang ada pada kulit kita. ibaratnya kita terlebih mencuci dan akibatnya minyak baik hilang dari badan. loofah yang dipilih juga seharusnya yang lembut dan tidak memudaratkan kulit kerana pemilihan loofah yang salah boleh menghakis lapisan minyak kulit.

Apa yang akan jadi kalau kulit kering dan tidak mendapat lembapan yang cukup? Boleh menyebabkan dermatitis, bengkak or jangkitan. Pada sesiapa yang mempunyai sejarah penyakit tyroid atau sakit kulit yang lain, kulit kering mampu escalate/mempercepatkan keseriusan penyakit kita. uii takut.

 

Penyebab Kulit Kering dan Bersisik

Penggunaan Air Panas 

kenali masalah kulit kering dan kesan pada kita

Kenali Masalah Kulit Kering dan Kesan Pada Kita

Kebanyakan orang dah biasa menggunakan air panas bila bersiram tapi yang orang ramai tak tahu, penggunaan air panas berlebihan boleh mengurangkan minyak alami di kulit kita menyebabkan kulit kering. sama juga macam penyebab yang lain, boleh menyebabkan kulit kering bersisik dan gatal.

 

Pakaian Ketat

kenali masalah kulit kering dan kesan pada kita 5

Kenali Masalah Kulit Kering dan Kesan Pada Kita

Pakaian juga antara penyebab kulit kering. pakaian pape pun bila ketat is a big no! bila terlalu ketat baju or seluar akan selalu tergesel dengan kulit kita and menyebabkan kulit kering dan bersisik. so jom audit pakaian kita.

Penyebab Kulit Tangan Kering

Penggunaan Sabun Tangan/ Handwash Berlebihan

kenali masalah kulit kering dan kesan pada kita 6

kenali masalah kulit kering dan kesan pada kita

Menjaga kebersihan tu bagus tetapi rupanya jika dibuat berlebihan boleh mendatangkan mudarat dan menyebabkan kulit kering. terlalu kerap mencuci tangan menggunakan sabun boleh menyebabkan kulit tangan menjadi kering. kalau nak diikutkan segala punca ini boleh membuatkan kulit tangan kering udara kering, air panas dan ditambah pula dengan penggunaan sabun tangan secara berlebihan. berpada – pada ye.

Kulit tangan kering boleh diburukkan lagi jika korang ada alergi dengan sesuatu be it makanan, environment. boleh jadi jugak alergi dengan sesetengah barang perhiasan.

Penyebab Kulit Wajah Kering dan Menggelupas

Kulit wajah adalah antara kawasan kulit yang nipis dan sensitif. Tersilap langkah menyebabkan kulit kering dan menggelupas. antaranya tidak memakai pelembab untuk wajah. apatah lagi jika tidak memakai sunblock boleh menyebabkan radiation dari ultraungu. Water intake juga seharusnya diberikan perhatian selain daripada penggunaan sabun atau alergi terhadap sesuatu.

Kekurangan Vitamin B juga memainkan peranan dalam kulit kering. Farah sendiri suffers from dry skin from few years back. mula terjadi semasa bercuti di luar negara. kulit kering tahap dewa. mulut pecah yang sampai luka di 2 belah bibir. horror. bila balik getting worst. masa tu mana la heran sangat dengan bab bab ni. pakai makeup pun time kawen aje haha. dedulu kan fikir ni semua bab kecantikan, Farah pulak jenis yang ahh persyaiton kan semua itu haha.

Tapi sekarang dah cerdik sikit la 😛 sekarang ni concern adalah pada kesihatan. serious sakit bila kulit kering, gatal lagi. luka plak tu. now alhamdulillah kena selalu beringat tentang water intake and jugak double check on penyebab kulit kering.

 

Testimoni on Kulit Kering Menggunakan Shaklee 

Mula2 beli Vita E sebab nak glowing n flowing kulit je…tapi xsangka lain pulak yg jd…bkn glowing n flowing jew..xsangka bibir kering n bintik2 itam kt muka pun ilang…especially blackhead kt idung. Bagi sesapa yg kenal saya, mesti taw habit saya yg sgt suka kopek bibir sampai darah..sbb terlalu kering..tp mmg magik, lps amlkn Vita E dlm smgu cmtu…nmpk dh kurang n lme2 licin je…mnum nescafe pn dh tak mengelupas g…klu x, dulu mnum nescafe msti jd lg teruk..ohoo lg satu yg vita E, vitamin cinta kn…mmg betul! Terbaik!!

-Puan Siti Zubaidah Basrah-

 

Much Love,
Farah Liana
bekas kulit kering sekarang menawan yaww


pastikan korang contact pengedar sah yang ada bimbingan doctor dan pakar nutrisi yang mempunyai 20 tahun pengalaman dalam shaklee. iolsss ler tu 🙂

If korang ada pertanyaan or nak order produk Shaklee, just contact me at
Farah Liana
Shaklee ID: 1096136
FB Page: Pengedar Shaklee Bangi Avenue Bandar Seri Putra Bukit Mahkota
Instagram: Farah Shaklee Bangi
Contact No: +60179064214
Pos Seluruh Malaysia and Seantero Dunia
COD : Bangi, Bangi Avenue, Bandar Seri Putra, Bukit Mahkota

 

5 Produk Kulit Kering dan Kusam Shaklee Terbaik untuk Wanita

5 Produk Kulit Kering dan Kusam Shaklee terbaik untuk wanita bila mana di amalkan secara konsisten akan dapat kesan yang optimum. Jom cekidaut kenapa Farah claim that its the best 5 Produk Kulit Kering dan Kusam Shaklee

produk kulit kering dan kusam shaklee

Produk Kulit Kering dan Kusam Shaklee

 

5 Produk Kulit Kering dan Kusam Shaklee yang dicadangkan ini adalah yang terbaik untuk selesaikan problem kulit kering dan kusam sekaligus boost confidence level kita yeahhh! Kalau jerawat sebijik naik pun kita dah macam ayam berak kapur, apatah lagi kalau seluruh wajah kering dan kusam kan? Untuk kesan terbaik, dapatkan dari Farah okay, Pengedar Sah dengan bimbingan doctor dan pakar nutrisi. Pengalaman 20 tahun yaww.

5 Produk Kulit Kering dan Kusam Shaklee Terbaik untuk Wanita

Antara salah satu produk kulit kering dan kusam shaklee adalah Sustained Released Vita C Shaklee. Apa yang best pasal Vita C ni?

produk kulit kering dan kusam shaklee 1

Produk Kulit Kering dan Kusam Shaklee

Vita C adalah antara antioxidant yang diperlukan untuk melindungi kita dari free radicals. apa tu free radicals? dalam erti kata yang mudah kerja free radicals adalah merosakkan sel badan kita. Semakin banyak free radicals dalam badan kita semakin terdedah kita dengan penyakit yang teruk termasuklah penyakit jantung.

Vita C merangsang pembentukan collagen. Semakin berumur semakin collagen kita berkurangan kan, Vita C mampu topup balik and yang bagus adalah collagen bukan semata untuk cantik tapi membentuk otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.

Vita C repair simptom pendarahan. bila kita kurang vitamin C lah yang sebabkan kulit kering,kasar. Kulit kering boleh menyebabkan kita nampak tua dari usia sebenar. oh nooo. bila kulit kering, jeragat pun dah intai intai nak datang. Vita C menyekat pembentukan pigmen sekaligus menentang jeragat.

B-Complex Shaklee

produk kulit kering dan kusam shaklee 3

Produk Kulit Kering dan Kusam Shaklee

B-Complex Shaklee adalah antara Produk Kulit Kering dan Kusam. Kenapa B-complex? sebab kekurangan B-complex dalam badan menyebabkan kulit jadi bermasalah and kusam. B-Complex Shaklee mempunyai kesemua 8 vitamin B – B1, B2, B3, B5, B6, B12, folic acid dan biotin yang disarankan oleh RDA.

B3 dan B5 – membantu mengekalkan kelembapan kulit, melambatkan penuaan.

B5 – menolong tingkatkan peredaran darah kita so kulit jadi lebih sihat dan lebih segar. B5 juga mengurangkan stress. stress kurang, jerawat tak datang yahoo

 

Vita-E Complex Shaklee 

produk kulit kering dan kusam shaklee 2

Produk Kulit Kering dan Kusam Shaklee

Vita-E Complex juga ada dalam produk kulit kering dan kusam di mana ia adalah antara antioxidant yang menghalang free radicals atau radikal bebas dalam merosakkan kulit kita. Ia juga melambatkan penuaan, mengurangkan kedut dan garis halus.

 

GLA Complex Shaklee 

produk kulit kering dan kusam shaklee 4

Produk Kulit Kering dan Kusam Shaklee

GLA Complex Shaklee melembapkan dari dalam sekaligus membantu kulit kita kekal lembap dan mengurangkan inflamasi atau inflammation kulit, kegatalan akibat kering dan kulit kering. GLA Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO (Evening Primrose Oil)

 

Collagen Powder Shaklee 

produk kulit kering dan kusam shaklee 5

Produk Kulit Kering dan Kusam Shaklee

Collagen Powder Shaklee mengandungi 4000 mg Kolagen RSS (sisik ikan merah) proprietari, sejenis kolagen tuken yang diekstrak dari sisik ikan merah. Collagen shaklee adalah serendah 1000 dalton yang memudahkan ia diserap badan dan meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Kulit akan kurang kering dengan pengambilan collagen dan elastisiti akan bertambah baik. Kulit juga sembuh dengan cepat dan mengelakkan pembentukan parut.

 

produk kulit kering dan kusam shaklee

Seriously, ia sangat membantu dalam mengatasi kulit kering dan kusam. Yang bestnya kita nak overcome dry and dull skin tapi dalam masa yang sama kita bertambah sihat and pengambilan antioxidants membantu dalam mencegah kanser. best kan?

yang paling utama pastikan korang contact pengedar sah yang ada bimbingan doctor dan pakar nutrisi yang mempunyai 20 tahun pengalaman dalam shaklee. iolsss ler tu 🙂

If korang ada pertanyaan or nak order produk Shaklee, just contact me at
Farah Liana
Shaklee ID: 1096136
FB Page: Pengedar Shaklee Bangi Avenue Bandar Seri Putra Bukit Mahkota
Instagram: Farah Shaklee Bangi
Contact No: +60179064214
Pos Seluruh Malaysia and Seantero Dunia
COD : Bangi, Bangi Avenue, Bandar Seri Putra, Bukit Mahkota

 

 

Cara Atasi Kulit Kering dan Kusam

Hai semua, hari ni nak cerita Cara Atasi Kulit Kering dan Kusam sebab sekarang musim tak menentu ni kadang kadang kulit kita pun sama haywire kan. Macam kulit farah memang tak pernah ada serious problem, but now dia senang sangat jadi kering and boleh jadi kusam so here goes Cara Atasi Kulit Kering dan Kusam.

cara mengatasi kulit kering dan kusam

 

Penyebab Kulit Kering dan Kusam

From what i read from sites yang ada credibility macam webmed, medicinenet etc, penyebab kulit kering dan kusam ni bukan bergantung pada satu (1) sebab sahaja. It can be from internal dan juga external.

Penyebab kulit kering dari luaran boleh disebab kan oleh cuaca yang terlampau panas or terlampau sejuk. penggunaan penghawa dingin yang kerap juga menyebabkan kulit menjadi kering dan eventually menjadi gatal dan flaky. Kulit kering juga mungkin adalah disebabkan dari penggunaan sabun pencuci yang tidak sesuai dengan keadaan kulit.

Antara penyebab dalaman pula adalah dipengaruhi oleh umur, genetik, personal history sama ada mempunyai sejarah penyakit kulit or kesihatan. Semakin berumur kita semakin senang kita terdedah dengan kulit kering. Penghidap thyroids adalah lebih terdedah dengan keadaan kulit kering.

Menghilangkan Kulit Kering dan Kusam

Macam mana kita nak hilangkan kulit kering dan kusam ? or maybe dapat mengurangkan kering pun dah cukup happy kan. Tadi kita dah tengok kan antara penyebab kulit kering, so lets check again. Ada tak penyebab di atas yang kena dengan diri kita? Usually antara yang penting untuk orang yang berkulit kering ini adalah kena selalu memakai pelembab. Pelembab muka @ moisturizer, lotion badan antara yang dapat membantu dalam melembabkan kulit.

However, tak semua moisturizer sesuai dengan kulit kita, untuk sesetengah orang ia di ibaratkan bagai mencari teman yang sesuai dengan jiwa hihi. Antara penyelesaian paling mudah tetapi sering dipandah enteng adalah kecukupan water intake setiap hari. Setiap 10kg kita bersamaan 1L air. So, cukupkah water intake kita setiap hari?

Penggunaan sabun badan, muka dan mungkin juga sabun pencuci pakaian yang tidak sesuai mengurangkan natural sebum di kulit kita dan leads pada kulit kering dan kusam. Mungkin dah sampai masa bertukar kepada sabun yang lebih selamat.

 

Cara Alami Untuk Kulit Kering dan Kusam

  1. Madu – Madu pastikan yang asli takmau yang dicampur gula or campuran lain. Sapukan saja ke muka or any area yang kering dan biarkan selama sejam or lebih. Kemudian cuci dengan air suam.
  2. Minyak almond – Minyak almond kaya dengan vitamin E dan juga antioxidant. boleh juga dimakan or di sapu pada wajah kerana minyak ini senang diserap kulit.
  3. Oatmeal – Oatmeal boleh digunakan sebagai scrub atau boleh juga dibuat mandi dengan cara merendamkan badan di dalam tub yang diletakkan oat.
  4. Aloe Vera – seeloknya aloe vera yang asli dari pokok. Ambil lendiran dan sapu sahaja ke wajah or area kulit yang kering. After few while, cuci dengan air bersih.

 

Set Kulit Kering dan Kusam Shaklee

Set yang power adalah set yang mampu membekalkan khasiat yang mencukupi untuk kulit. Walaubagaimanapun, untuk mendapatkan kesan yang baik dan cepat, dapatkan konsultansi dari Farah untuk sesuaikan dengan keadaan kulit korang.

Sustained Release Vita C Plus Shaklee 

cara mengatasi kulit kering dan kusam

vitamin C membantu penghasilan kolagen sekaligus membolehkan kulit kita menjadi anjal. Vitamin C juga dikatakan membantu dalam penyembuhan kegatalan pada kulit.

 

Vita E Complex Shaklee

cara mengatasi kulit kering dan kusam

Vita E kaya dengan antioxidant dan mampu melambatkan penuaan. kulit yang kering menyebabkan kulit cepat berkedut, tetapi vitamin E mampu mengurangkan kedut dan garis halus.

 

B-Complex Shaklee

cara mengatasi kulit kering dan kusam

 

GLA Complex Shaklee 

cara mengatasi kulit kering dan kusam

GLA complex sangat membantu dalam melembabkan badan kita dari dalam. Farah sendiri mengalami kulit kering. Apabila tambah GLA dalam aturan makan, kesan sangat baik dan cepat.

 

Collagen Powder Shaklee

cara mengatasi kulit kering dan kusam

Kalau kita menggunakan kereta untuk sampai ke kampung, tapi makan collagen ni diibaratkan kita naik kapal terbang untuk sampai ke kampung halaman. Zappp sampai. Zappp kulit lebih anjal, lembab dan seharusnya kesihatan juga bertambah baik gituu.

 

 

testimoni kulit kering dan kusam

tak perlu letak testimoni orang lain kalau Farah sendiri yang amalkan set ini dan dapat hasil yang tebabom ok angkat bakul sendiri haha.

tapi serious, kulit before tu adalah yang teruk. Dahlah masa tu follow husband ke conference. Nasib baik dah nak habis conference baru jadi macam tu. After tu adalah selepas tambahan collagen. Sachet ke 5 dah dapat hasil macam tu. serious berbaloi. Collagen Shaklee adalah paling halus di pasaran, of course selamat dan cepat diserap badan.

 

ada pertanyaan or nak order just wasap ok. semoga bermanfaat untuk semua.

Farah Liana,

0179064214

Pengedar Shaklee berpengalaman 20 tahun dalam shaklee dengan bimbingan doctor dan pakar nutrisi .

Vita C Plus Shaklee: Produk Shaklee Wajib Ada Dalam Setiap Rumah

Kenapa saya suka dengan Vita C Shaklee? Kenapa saya berani claim yang Vita C Plus Shaklee: Produk Shaklee Wajib Ada Dalam Setiap Rumah. Jom saya explain kenapa Vita C Plus Shaklee: Produk Shaklee Wajib Ada Dalam Setiap Rumah.
Vita C Plus Shaklee Produk Shaklee Wajib Ada Dalam Setiap Rumah

Vita C Plus Shaklee Produk Shaklee Wajib Ada Dalam Setiap Rumah

Kepentingan Vitamin C untuk badan
Kenapa Vita C Plus Shaklee: Produk Shaklee Wajib Ada Dalam Setiap Rumah? kalau tak makan vitamin C tak mati pun. eh yeke tak mati? eheh memang tak mati sebab tak makan vitamin C. tapi kita fikir kan aje if badan tak cukup khasiat, bila kurang vitamin C kita akan cepat jatuh sakit. cepat sakit lambat baik. lepas tu bertimpa timpa sakit yang lain.
Tubuh kita perlu vitamin C setiap hari sebab sifat vitamin C yang mudah larut dalam air. so badan kita tak dapat simpan vitamin C. Vitamin C hanya ada dalam darah manusia selama 12 jam dan dalam 12 jam ni, Vitamin C bekerjasama dengan sel-sel tubuh yang lain untuk boost immunity badan dan jugak boost fungsi-fungsi sel di bahagian tubuh yang lain.
Kalau korang nak tahu, Vitamin C ni salah satu kerja dia adalah menolong pembinaan collagen. dah la tu bukan setakat membina collagen, collagen ni pulak protect tulang, tendon, ligament dan saluran darah or nama matsaleh nya blood vessel. kiranya kalau korang ni jenis yang sikit sikit cepat lebam or gusi berdarah almaknanya korang kurang vitamin C. gitewww
it also helps in recovery process. kira nya kalau kurang vitamin c lambat lah luka nak baik, selsema cepat kering, kulit tak macam fattzura ehh. ni antara sebab kenapa kita perlukan vitamin C either through food or supplement.
Kelebihan Vita C Plus Shaklee
  • Mencerahkan kulit wajah dan badan secara sekata, licin, gebu, berseri
  • Mengekalkan kelembapan kulit, menghilangkan bintik2 hitam, memudarkan jeragat dan lingkaran gelap di bawah mata
  • Membantu tubuh menyerap zat besi yang lebih –> berguna dalam rawatan anemia. Ia memainkan peranan penting dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah.
  • Merawat jangkitan saluran kencing.
  • Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain.
  • Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran
  • Melindungi daripada jangkitan dan selesema, serta meningkatkan imuniti.
  • Membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol, tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis.
  • Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka, dan pengeluaran hormon antistress.
  • Penting untuk penyuburan sel darah putih dan juga bertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi.
  • Memainkan peranan penting dalam pengeluaran kolagen, yang membantu mencegah penuaan pra-matang
  • Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mendapatkan gusi yang sihat dan gigi.
  • Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya.
  • Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas.
Vita C Plus Shaklee: Produk Shaklee Wajib Ada Dalam Setiap Rumah

Vita C Plus Shaklee: Produk Shaklee Wajib Ada Dalam Setiap Rumah

Kenapa Vita C Plus Shaklee and bukan yang lain?
 
  • Vitamin c shaklee ini unik kerana formula sustained release dan formula bioflavonoid.
  • Sustained or Time Release ialah satu proses di mana vitamin diformulasi khas agar ia dilepaskan mengikut paten istimewa yang menjamin penyerapan vitamin di antara 3 ke 6 jam. Dengan bahasa ringkasnya, dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam aliran darah badan mengikut masa tertentu
  • Sebatian tumbuh-tumbuhan semulajadi, dan bertindak sebagai pigmen tumbuhan dan agen antioksida. kuasa utama bioflavonoid adalah sifat antioksida yang bertindak sebagai agen anti penuaan, keradangan dan mengekalkan kesihatan badan.
  • Vitamin larut air (B-Complex dan Vitamin C) adalah seperti namanya, mudah larut di dalam air (sebab tu dinasihatkan pengambilan air yang mencukupi apabila mengambil suplemen), dan, ianya tidak boleh disimpan di dalam badan.
  • Sustained Release supplement boleh menawarkan kesan vitamin yang optimum, meminimumkan kehilangan vitamin dalam proses penguraian (perkumuhan), serta menstabilkan paras darah waktu siang dan malam.
Saya sangat mengesyorkan Vita C Plus Shaklee: Produk Shaklee Wajib Ada Dalam Setiap Rumah. suami saya yang dah ada symptom nak demam pun lepas kena paksa makan vita c esok nya tak jadi demam. boleh pergi kerja dengan gumbira lagi. haha
Betapa mudahnya mencegah penyakit dan menjaga kesihatan kan? Kenapa kita nak menyusahkan diri sendiri dengan sakit dulu baru nak ubati?
Tepuk dada tanya perut..ehhh
based in bangi and available for COD yaww area bangi termasuklah bangi baru, bangi lama, bangi avenue, bukit mahkota.
Farah Liana
0179064214
Your most wanted shaklee consultant

 

Cara Daftar Ahli Shaklee Online

Hai korang..Assalamualaikum..ini adalah info yang boleh merubah hidup anda..Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee Malaysia secara Online, dengan Yuran Daftar Ahli Shaklee RM69 atau PERCUMA seumur hidup. Yess, register for free.. and i will also list 3 Kelebihan Daftar Ahli Shaklee dengan saya.

Mesti ramai yang nak join tapi tak dapat info bagaimana nak join kan? so lets hear it out..

1) Bagaimana Cara nak Daftar Jadi Ahli Shaklee

   a) Daftar Ahli dengan RM 69

      – Keahlian Shaklee adalah seumur hidup…yesss for life..tak payah nak renew every year or
        nak kena renew card..guna ID sahaja..
      – Korang just tell me nak jadi ahli, and you just have to fill in form and again i will do all the
        hustle..saya yang akan registerkan anda..
      – Kalau korang nak tahu, saya dulu jadi ahli sebab nak beli dengan harga member..nak makan
        sendiri je tak terfikir nak bisness..but here i am now..iam experiencing the Shaklee effect and
        now i am sharing with you.
      – Ramai lagi orang lain yang bijak register ahli sebab nak dapat dengan harga murah..
        so kenapa kita nak biar dia je dapat harga murah ye dakk..haha
      – Selama 3 tahun saya consume Shaklee, saya tak pernah pun kena bayar renewal fees..
        Kiranya kalau esok-esok anak saya dah besar dia still boleh guna ID saya and dapat harga
        member..
 
   b) Daftar Ahli Percuma

      – Beli produk dengan harga RM 700 dengan harga ahli terus dapat join membership for free
      – Selalunya yang beli Set Bersalin Shaklee Premium or Set Mengandung Shaklee terus dapat
        join ahli for free kerana total set dalam 200uv..untuk menjadi ahli for free syaratnya adalah
        beli produk 200uv..kalau dalam RM adalah 900 tapi harga ahli adalah RM 700..so you tell me,
        berbaloi ke tak..RM700 produk, join ahli free..tapi kalau tak nak jadi ahli RM 900 lah untuk
        produk..


2) Apakah perkara penting yang perlu diketahui sebelum customer daftar sebagai Ahli Shaklee
 
    ok musti ada benda yang bermain di fikiran kan? biasalah tu..kita kan nak yang the best..survey
    bak kata orang..

   a) Daftar Ahli Shaklee perlu jual barang ke? atau wajib buat bisness ke?
      – Jawapannya adalah tidak perlu…tidak timbul soal kena jual barang baru boleh jadi ahli..ianya
        macam kita join member card Aeon, Mydin, Padini, Chatime, Salon rambut dan lain-lain..Kita
        join sebab kita nak beli dengan harga yang murah kan..macam tu jugak Keahlian Shaklee..

   b) Adakah kena maintain point untuk kekal sebagai ahli?
      – Jawapannya tidak perlu..sekali dah ahli Shaklee sampai bebila lah korang tu ahli Shaklee..
        saya pernah je tidak membuat belian selama 6 hingga 7 bulan..tapi masih lagi menjadi ahli..tu
        masa tak buat bisness..makan sendiri je..beli banyak sekaligus..and korang pun tahu kan
        Shaklee ni tahan lama..sebotol tu boleh makan berbulan-bulan..contoh macam Vita C
        Plus..tahan up to 6 months..perghhh lama gila..setengah tahun baii

   c) Bila nak buat bisness kena bayar pape ke?
      – Jawapannya adalah tiada..tak payah bayar pape..kata kan kita makin cantik, kulit bersih
        lepas tu orang lain selalu MC tapi kita power je kerja..katakan anak kita sihat je
        susah jatuh sakit then jiran-jiran tanya kita pun cerita lah pasal kita makan Shaklee..dah
        dieorang pun nak join makan jugak..nak beli dengan kita..terus boleh je jual dengan dieorang..
        tak dak kekangan pape pun..Bimbingan and consultation untuk berbisness terus dapat..just
        contact je saya and cakap saya nak bisnessssss yahooo..sambil menjerit..haha

   d) Macam mana cara nak jadi ahli Shaklee dengan group ini?
      – Jawapannya korang just fill this form..or just msg or wasap me with your details yang saya
        akan mintak nanti..and then saya yang akan registerkan anda hari ini jugak..easy peasy kan?

   e) Lepas dah jadi ahli saya kena beli barang sendiri ke?
      – Jawapannya tidak sayang-sayang..nak saya orderkan pun i’ll be happy to do it..anda di bawah
         tanggungjawab saya..anda pilih nak beli sendiri atau saya yang orderkan..

   f) Saya dah jadi ahli dengan orang lain tapi boleh ke saya nak dapat consultation dari 
       Farah Liana?  
      – Boleh tetapi korang bukan priority saya..priority saya adalah yang berdaftar di bawah
        saya..kalau dah setel hal-hal anak-anak bisnes saya, then saya akan attend korang..
        consultation ni bukan bermakna bila nak bisness je tapi cara makan, produk yang sesuai pun
        semua akan di guide..so pilihlah Shaklee Independent Distributor anda dengan betul..kita jadi
        ahli for life ni..bukan nya salam masa setahun boleh expired then boleh register baru..
     
        Group saya adalah mereka yang sangat power dan berilmu dalam hal produk dan
        bisness..Saya berada di bawah naungan Master Salwa di mana beliau berjaya mencapai
        Rank Master Coordinator (Rank Tertinggi) dalam masa 7 bulan sahaja..Beliau mempunyai 19
        tahun pengalaman consume Shaklee..lama gila kan..
     
        Group saya juga mendapat exclusive consultation dengan nutritionist Shaklee yang memang
        pakar dalam hal kesesuaian produk.

3) Faedah dan kelebihan Daftar Ahli Shaklee bersama saya (Group Shaklee No.1 Pilihan Malaysia )
   a) Panduan dan cara makan yang tepat dan berkesan dari pakar
      – Group saya dinaungi oleh Master Salwa. Beliau mempunyai latar belakang pendidikan dalam bidang perubatan specially dalam DNA dan penyakit kanser. Beliau sendiri adalah pengguna Shaklee yang tegar sejak tahun 1997 dan tidak pernah berhenti mengikuti kelas training nutrisi sehingga sekarang tahun 2016. Jadi bayangkan Pakar Nutrisi yang berlatar belakang kan bidang perubatan at your disposal yang sedia membantu anda..
        Customer saya sehingga hari ini sentiasa update saya dengan keaadan mereka yang bertambah baik and secara tak langsung menolong mereka dalam kehidupan harian. Ada juga yang mencari saya untuk bertanya cara makan yang berkesan tetapi beli dari orang lain sebab mereka tidak merasai perubahan yang dinantikan.

   b) Access percuma dengan Nutritionist Shaklee
      – Semua ahli yang berdaftar dengan saya dapat access percuma dengan nutritionist Shaklee untuk membuat full health checkup yang di monitor oleh pakar pemakan bertauliah Shaklee.

   c) Bimbingan bisness Shaklee secara online and offline dari pakar SEO dan IM Malaysia
      – Group saya dipimpin dan dibimbing oleh Master Salwa, seorang yang pakar dalam perniagaan internet yang berjaya membuat jualan berjumlah RM 1.1 juta dalam masa 7 bulan sahaja.

okay sekarang dah tahu kan perkara penting pasal keahlian shaklee? dah terjawab semua soalan? kalau ada soalan lagi boleh je tanya saya..tara hal..saya akan selesaikan kekusutan korang..hehe

Nak bertindak sekarang?

Just contact sahaja saya dan cakap saya nak join ahli..kalau nak beli pun boleh je cakap saya nak beli tak join ahli lagi..haha..boleh semua pun boleh derrr

Saya akan bantu korang dengan permasalahan yang ada.

Saya akan bantu daftarkan korang menjadi ahli Shaklee hari ini juga.

Doa saya lepas korang baca artikel ini segala persoalan berkenaan nak Daftar Ahli Shaklee terjawab..dan menjadi Shaklee Independent Distributor di bawah pimpinan Master Salwa dan Master Nine ( antara yang terbaik dalam Shaklee ni, naik Master Coordinator dalam masa 8 bulan sahaja)
Amiiin.

Terima kasih dan selamat menyertai kumpulan kami yang terbaik di Malaysia

Cara Beli Shaklee Online

Hai..Assalamualaikum..pekabo korang? Musim hujan ni kena extra careful..penyakit banyak datang..cuaca pun tak menentu..anyway saya nak bagi tahu Cara Beli Shaklee Online..Ada 2 cara ok..both ada pros and cons..up to you guys nak guna yang mana satu..

Ada 2 cara beli shakle secara online.

1) eSell

   – Buka laman web eSell Shaklee
   – eSell adalah di mana anda sendiri order directly dengan Shaklee HQ..tak perlu melalui sesiapa
   – beli melalui eSell akan mendapat flat rate for post which is RM 11 tak kira berat berapa pun..
     beli 1 pun RM 11 beli 10 pun RM 11..
   – Dijamin produk sampai dengan selamat
   – Stock terkini dari Shaklee

2) Pengedar Shaklee

   – Beli melalui pengedar Shaklee
   – Pengedar yang orderkan untuk korang..korang just cakap je nak beli apa and berapa banyak
   – Pengedar yang akan do all the hustle and you just wait for you product to arrive..
   – Lagi best beli dengan pengedar adalah kerana korang akan dapat free consultation dari
     Pengedar Shaklee selamanya..yess..selagi korang beli and consume, consultation akan
     berjalan sampai bebila, provided if you stick with Pengedar..iols letew..haha
   – Post rate is depending to your product but usually if saya order dari Shaklee its RM 10 flat rate..
   – Selalunya saya order direct dari Shaklee, so stock memang dijamin fresh..

Okay dah tahu kan macam mana nak order..very easy peasy..

Buat pilihan yang bijak okeh..why you wanna do all the hustle if i can do it for you..

kalau nak jadi lagi bijak, boleh beli dengan harga ahli..for life..

Farah Liana
0179064214