Vita C Plus Shaklee: Produk Shaklee Wajib Ada Dalam Setiap Rumah

Kenapa saya suka dengan Vita C Shaklee? Kenapa saya berani claim yang Vita C Plus Shaklee: Produk Shaklee Wajib Ada Dalam Setiap Rumah. Jom saya explain kenapa Vita C Plus Shaklee: Produk Shaklee Wajib Ada Dalam Setiap Rumah.
Vita C Plus Shaklee Produk Shaklee Wajib Ada Dalam Setiap Rumah

Vita C Plus Shaklee Produk Shaklee Wajib Ada Dalam Setiap Rumah

Kepentingan Vitamin C untuk badan
Kenapa Vita C Plus Shaklee: Produk Shaklee Wajib Ada Dalam Setiap Rumah? kalau tak makan vitamin C tak mati pun. eh yeke tak mati? eheh memang tak mati sebab tak makan vitamin C. tapi kita fikir kan aje if badan tak cukup khasiat, bila kurang vitamin C kita akan cepat jatuh sakit. cepat sakit lambat baik. lepas tu bertimpa timpa sakit yang lain.
Tubuh kita perlu vitamin C setiap hari sebab sifat vitamin C yang mudah larut dalam air. so badan kita tak dapat simpan vitamin C. Vitamin C hanya ada dalam darah manusia selama 12 jam dan dalam 12 jam ni, Vitamin C bekerjasama dengan sel-sel tubuh yang lain untuk boost immunity badan dan jugak boost fungsi-fungsi sel di bahagian tubuh yang lain.
Kalau korang nak tahu, Vitamin C ni salah satu kerja dia adalah menolong pembinaan collagen. dah la tu bukan setakat membina collagen, collagen ni pulak protect tulang, tendon, ligament dan saluran darah or nama matsaleh nya blood vessel. kiranya kalau korang ni jenis yang sikit sikit cepat lebam or gusi berdarah almaknanya korang kurang vitamin C. gitewww
it also helps in recovery process. kira nya kalau kurang vitamin c lambat lah luka nak baik, selsema cepat kering, kulit tak macam fattzura ehh. ni antara sebab kenapa kita perlukan vitamin C either through food or supplement.
Kelebihan Vita C Plus Shaklee
  • Mencerahkan kulit wajah dan badan secara sekata, licin, gebu, berseri
  • Mengekalkan kelembapan kulit, menghilangkan bintik2 hitam, memudarkan jeragat dan lingkaran gelap di bawah mata
  • Membantu tubuh menyerap zat besi yang lebih –> berguna dalam rawatan anemia. Ia memainkan peranan penting dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah.
  • Merawat jangkitan saluran kencing.
  • Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain.
  • Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran
  • Melindungi daripada jangkitan dan selesema, serta meningkatkan imuniti.
  • Membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol, tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis.
  • Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka, dan pengeluaran hormon antistress.
  • Penting untuk penyuburan sel darah putih dan juga bertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi.
  • Memainkan peranan penting dalam pengeluaran kolagen, yang membantu mencegah penuaan pra-matang
  • Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mendapatkan gusi yang sihat dan gigi.
  • Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya.
  • Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas.
Vita C Plus Shaklee: Produk Shaklee Wajib Ada Dalam Setiap Rumah

Vita C Plus Shaklee: Produk Shaklee Wajib Ada Dalam Setiap Rumah

Kenapa Vita C Plus Shaklee and bukan yang lain?
 
  • Vitamin c shaklee ini unik kerana formula sustained release dan formula bioflavonoid.
  • Sustained or Time Release ialah satu proses di mana vitamin diformulasi khas agar ia dilepaskan mengikut paten istimewa yang menjamin penyerapan vitamin di antara 3 ke 6 jam. Dengan bahasa ringkasnya, dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam aliran darah badan mengikut masa tertentu
  • Sebatian tumbuh-tumbuhan semulajadi, dan bertindak sebagai pigmen tumbuhan dan agen antioksida. kuasa utama bioflavonoid adalah sifat antioksida yang bertindak sebagai agen anti penuaan, keradangan dan mengekalkan kesihatan badan.
  • Vitamin larut air (B-Complex dan Vitamin C) adalah seperti namanya, mudah larut di dalam air (sebab tu dinasihatkan pengambilan air yang mencukupi apabila mengambil suplemen), dan, ianya tidak boleh disimpan di dalam badan.
  • Sustained Release supplement boleh menawarkan kesan vitamin yang optimum, meminimumkan kehilangan vitamin dalam proses penguraian (perkumuhan), serta menstabilkan paras darah waktu siang dan malam.
Saya sangat mengesyorkan Vita C Plus Shaklee: Produk Shaklee Wajib Ada Dalam Setiap Rumah. suami saya yang dah ada symptom nak demam pun lepas kena paksa makan vita c esok nya tak jadi demam. boleh pergi kerja dengan gumbira lagi. haha
Betapa mudahnya mencegah penyakit dan menjaga kesihatan kan? Kenapa kita nak menyusahkan diri sendiri dengan sakit dulu baru nak ubati?
Tepuk dada tanya perut..ehhh
based in bangi and available for COD yaww area bangi termasuklah bangi baru, bangi lama, bangi avenue, bukit mahkota.
Farah Liana
0179064214
Your most wanted shaklee consultant

 

Perlukah Supplement Bila Kita Dah Makan Sayur Dan Buah?

kalau pergi supermarket or pasar saya suka g bahagian sayur-sayuran..nak-nak kalau masa tu tengah banyak sayur..segar je..sayur yang baru sampai..still fresh..hijau je mata memandang..pastu g tengok kat cili api..cute je..bersih cantik je..licin lagi..haha







tapi

segar-segar sangat tu kadang selamat ke untuk di makan?

macam mana boleh cantik macam tu?

macam mana boleh survive dari ulat-ulatan?

saya rasa semua orang boleh tau kenapa boleh cantik and licin..sebab pesticide lah..

in order nak cantikkan sayur and nampak scrumptious to eat, terpaksa lah sembur pesticide lah sembur itu lah ini lah..

tapi peniaga tak kisah sebab dia tau musti laku jugak..kenapa laku? sebab orang-orang kita ni suka benda yang lawa je..tak kisah sihat ke tak asalkan lawa..

ubah lah mentality kita kawan-kawan..luar cantik dalam buruk pun tak guna..sama jugak kalau badan sakit-sakit tapi muka kena putih yakmat…

anyway..bila sayur pun dah tak berapa nak sihat masa ni lah kena topup dengan supplement..saya tak cakap takyah makan sayur..makan lah sayur..tapi apa kata tanam sendiri..or beli sayur organic..selamat kan?

kenapa kita kena makan supplement jugak even dah makan sayur and buah? sebab nya tanah sekarang pun dah tak cukup nutrient macam zaman dulu..sekarang ni pencemaran dah berleluasa..tanah pun kurang sihat..

lagi pulak kalau kita masak sayur tu, confirm ke zat-zat still selamat atas api tu..entah-entah dah kiok..haha

saya pun tengah cuba-cuba menanam..banyak yang mati dari yang hidup..haha..tapi effort tu penting..and saya tau nanti mesti semua pokok-pokok yang saya tanam hidup subur and berbakti pada tuannya..

p/s: dah ajak suami g amek tanah kt tepi jalan..macam subur je tanah tu..aci la kan..hahaha

Omega Guard Shaklee : Terbukti Merawat Asthma Untuk Kanak – Kanak Dan Orang Dewasa

Testimoni panas-panas..kenapa panas-panas? sebab ni testimoni tuan badan..tuan tanah blog nih..haha…testimoni orang lain memang banyak tapi ni memang saya sendiri yang rasa..saya memang ada asthma dari kecik..kecik tak kecik sangat lah..start kena masa 7 tahun..so kalau dah kena masa 7 tahun memang akan kena sampai bila-bila..cuma ke’severe’an tu yang depend on badan masing-masing..and looks like saya punya kes, Omega Guard Shaklee : Terbukti Merawat Asthma..happy me..
Asthma @ Lelah @ Semput @ Leloh
Oiii kalau kena attack memang takkan boleh bercakap..bukan sombong ye tapi tak mampu nak bersuara pun..nak sebut saya pun tak mampu..punya la azab bila kena attack..
Last saya kena asthma was masa pregnant Eryna..masa tu baru 2nd trimester..perghhh mmg xbercakap..siang demam, mlm batuk esok nya terus kena asthma..horror sangat..dengan suami kerja di penang..dengan kawan-kawan lah menumpang kasih..and menumpang rumah and menumpang kereta and menumpang makan..hahaha
Then lepas tu consistent makan omega..omega pun memang dalam set hamil and pantang shaklee..sebab saya tau saya tak nak susah kan orang lagi..tak nak susahkan suami, keluarga and kawan-kawan..
Sekarang Eryna dah 1 tahun 3 bulan..saya masih lagi bebas dari asthma..hah sekarang ni cuba cakap bagus ke tak bagus omega ni? 
Nak testimony nih dia testimony tuan punya badan..saya amalkan sebab saya ikthiar untuk menyihatkan diri untuk mereka yang saya sayang..korang xnak ke happykan orang yang korang sayang? yang bawah ni testimony ibu-ibu bijak yang ikhtiar untuk anak-anak dieorang..hebat kan? 
nak jadi ibu bijak boleh contact saya k..

Farah Liana
017064214