5 Produk Kulit Kering dan Kusam Shaklee Terbaik untuk Wanita

5 Produk Kulit Kering dan Kusam Shaklee terbaik untuk wanita bila mana di amalkan secara konsisten akan dapat kesan yang optimum. Jom cekidaut kenapa Farah claim that its the best 5 Produk Kulit Kering dan Kusam Shaklee

produk kulit kering dan kusam shaklee

Produk Kulit Kering dan Kusam Shaklee

 

5 Produk Kulit Kering dan Kusam Shaklee yang dicadangkan ini adalah yang terbaik untuk selesaikan problem kulit kering dan kusam sekaligus boost confidence level kita yeahhh! Kalau jerawat sebijik naik pun kita dah macam ayam berak kapur, apatah lagi kalau seluruh wajah kering dan kusam kan? Untuk kesan terbaik, dapatkan dari Farah okay, Pengedar Sah dengan bimbingan doctor dan pakar nutrisi. Pengalaman 20 tahun yaww.

5 Produk Kulit Kering dan Kusam Shaklee Terbaik untuk Wanita

Antara salah satu produk kulit kering dan kusam shaklee adalah Sustained Released Vita C Shaklee. Apa yang best pasal Vita C ni?

produk kulit kering dan kusam shaklee 1

Produk Kulit Kering dan Kusam Shaklee

Vita C adalah antara antioxidant yang diperlukan untuk melindungi kita dari free radicals. apa tu free radicals? dalam erti kata yang mudah kerja free radicals adalah merosakkan sel badan kita. Semakin banyak free radicals dalam badan kita semakin terdedah kita dengan penyakit yang teruk termasuklah penyakit jantung.

Vita C merangsang pembentukan collagen. Semakin berumur semakin collagen kita berkurangan kan, Vita C mampu topup balik and yang bagus adalah collagen bukan semata untuk cantik tapi membentuk otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.

Vita C repair simptom pendarahan. bila kita kurang vitamin C lah yang sebabkan kulit kering,kasar. Kulit kering boleh menyebabkan kita nampak tua dari usia sebenar. oh nooo. bila kulit kering, jeragat pun dah intai intai nak datang. Vita C menyekat pembentukan pigmen sekaligus menentang jeragat.

B-Complex Shaklee

produk kulit kering dan kusam shaklee 3

Produk Kulit Kering dan Kusam Shaklee

B-Complex Shaklee adalah antara Produk Kulit Kering dan Kusam. Kenapa B-complex? sebab kekurangan B-complex dalam badan menyebabkan kulit jadi bermasalah and kusam. B-Complex Shaklee mempunyai kesemua 8 vitamin B – B1, B2, B3, B5, B6, B12, folic acid dan biotin yang disarankan oleh RDA.

B3 dan B5 – membantu mengekalkan kelembapan kulit, melambatkan penuaan.

B5 – menolong tingkatkan peredaran darah kita so kulit jadi lebih sihat dan lebih segar. B5 juga mengurangkan stress. stress kurang, jerawat tak datang yahoo

 

Vita-E Complex Shaklee 

produk kulit kering dan kusam shaklee 2

Produk Kulit Kering dan Kusam Shaklee

Vita-E Complex juga ada dalam produk kulit kering dan kusam di mana ia adalah antara antioxidant yang menghalang free radicals atau radikal bebas dalam merosakkan kulit kita. Ia juga melambatkan penuaan, mengurangkan kedut dan garis halus.

 

GLA Complex Shaklee 

produk kulit kering dan kusam shaklee 4

Produk Kulit Kering dan Kusam Shaklee

GLA Complex Shaklee melembapkan dari dalam sekaligus membantu kulit kita kekal lembap dan mengurangkan inflamasi atau inflammation kulit, kegatalan akibat kering dan kulit kering. GLA Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO (Evening Primrose Oil)

 

Collagen Powder Shaklee 

produk kulit kering dan kusam shaklee 5

Produk Kulit Kering dan Kusam Shaklee

Collagen Powder Shaklee mengandungi 4000 mg Kolagen RSS (sisik ikan merah) proprietari, sejenis kolagen tuken yang diekstrak dari sisik ikan merah. Collagen shaklee adalah serendah 1000 dalton yang memudahkan ia diserap badan dan meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Kulit akan kurang kering dengan pengambilan collagen dan elastisiti akan bertambah baik. Kulit juga sembuh dengan cepat dan mengelakkan pembentukan parut.

 

produk kulit kering dan kusam shaklee

Seriously, ia sangat membantu dalam mengatasi kulit kering dan kusam. Yang bestnya kita nak overcome dry and dull skin tapi dalam masa yang sama kita bertambah sihat and pengambilan antioxidants membantu dalam mencegah kanser. best kan?

yang paling utama pastikan korang contact pengedar sah yang ada bimbingan doctor dan pakar nutrisi yang mempunyai 20 tahun pengalaman dalam shaklee. iolsss ler tu 🙂

If korang ada pertanyaan or nak order produk Shaklee, just contact me at
Farah Liana
Shaklee ID: 1096136
FB Page: Pengedar Shaklee Bangi Avenue Bandar Seri Putra Bukit Mahkota
Instagram: Farah Shaklee Bangi
Contact No: +60179064214
Pos Seluruh Malaysia and Seantero Dunia
COD : Bangi, Bangi Avenue, Bandar Seri Putra, Bukit Mahkota

 

 

Cara Atasi Kulit Kering dan Kusam

Hai semua, hari ni nak cerita Cara Atasi Kulit Kering dan Kusam sebab sekarang musim tak menentu ni kadang kadang kulit kita pun sama haywire kan. Macam kulit farah memang tak pernah ada serious problem, but now dia senang sangat jadi kering and boleh jadi kusam so here goes Cara Atasi Kulit Kering dan Kusam.

cara mengatasi kulit kering dan kusam

 

Penyebab Kulit Kering dan Kusam

From what i read from sites yang ada credibility macam webmed, medicinenet etc, penyebab kulit kering dan kusam ni bukan bergantung pada satu (1) sebab sahaja. It can be from internal dan juga external.

Penyebab kulit kering dari luaran boleh disebab kan oleh cuaca yang terlampau panas or terlampau sejuk. penggunaan penghawa dingin yang kerap juga menyebabkan kulit menjadi kering dan eventually menjadi gatal dan flaky. Kulit kering juga mungkin adalah disebabkan dari penggunaan sabun pencuci yang tidak sesuai dengan keadaan kulit.

Antara penyebab dalaman pula adalah dipengaruhi oleh umur, genetik, personal history sama ada mempunyai sejarah penyakit kulit or kesihatan. Semakin berumur kita semakin senang kita terdedah dengan kulit kering. Penghidap thyroids adalah lebih terdedah dengan keadaan kulit kering.

Menghilangkan Kulit Kering dan Kusam

Macam mana kita nak hilangkan kulit kering dan kusam ? or maybe dapat mengurangkan kering pun dah cukup happy kan. Tadi kita dah tengok kan antara penyebab kulit kering, so lets check again. Ada tak penyebab di atas yang kena dengan diri kita? Usually antara yang penting untuk orang yang berkulit kering ini adalah kena selalu memakai pelembab. Pelembab muka @ moisturizer, lotion badan antara yang dapat membantu dalam melembabkan kulit.

However, tak semua moisturizer sesuai dengan kulit kita, untuk sesetengah orang ia di ibaratkan bagai mencari teman yang sesuai dengan jiwa hihi. Antara penyelesaian paling mudah tetapi sering dipandah enteng adalah kecukupan water intake setiap hari. Setiap 10kg kita bersamaan 1L air. So, cukupkah water intake kita setiap hari?

Penggunaan sabun badan, muka dan mungkin juga sabun pencuci pakaian yang tidak sesuai mengurangkan natural sebum di kulit kita dan leads pada kulit kering dan kusam. Mungkin dah sampai masa bertukar kepada sabun yang lebih selamat.

 

Cara Alami Untuk Kulit Kering dan Kusam

  1. Madu – Madu pastikan yang asli takmau yang dicampur gula or campuran lain. Sapukan saja ke muka or any area yang kering dan biarkan selama sejam or lebih. Kemudian cuci dengan air suam.
  2. Minyak almond – Minyak almond kaya dengan vitamin E dan juga antioxidant. boleh juga dimakan or di sapu pada wajah kerana minyak ini senang diserap kulit.
  3. Oatmeal – Oatmeal boleh digunakan sebagai scrub atau boleh juga dibuat mandi dengan cara merendamkan badan di dalam tub yang diletakkan oat.
  4. Aloe Vera – seeloknya aloe vera yang asli dari pokok. Ambil lendiran dan sapu sahaja ke wajah or area kulit yang kering. After few while, cuci dengan air bersih.

 

Set Kulit Kering dan Kusam Shaklee

Set yang power adalah set yang mampu membekalkan khasiat yang mencukupi untuk kulit. Walaubagaimanapun, untuk mendapatkan kesan yang baik dan cepat, dapatkan konsultansi dari Farah untuk sesuaikan dengan keadaan kulit korang.

Sustained Release Vita C Plus Shaklee 

cara mengatasi kulit kering dan kusam

vitamin C membantu penghasilan kolagen sekaligus membolehkan kulit kita menjadi anjal. Vitamin C juga dikatakan membantu dalam penyembuhan kegatalan pada kulit.

 

Vita E Complex Shaklee

cara mengatasi kulit kering dan kusam

Vita E kaya dengan antioxidant dan mampu melambatkan penuaan. kulit yang kering menyebabkan kulit cepat berkedut, tetapi vitamin E mampu mengurangkan kedut dan garis halus.

 

B-Complex Shaklee

cara mengatasi kulit kering dan kusam

 

GLA Complex Shaklee 

cara mengatasi kulit kering dan kusam

GLA complex sangat membantu dalam melembabkan badan kita dari dalam. Farah sendiri mengalami kulit kering. Apabila tambah GLA dalam aturan makan, kesan sangat baik dan cepat.

 

Collagen Powder Shaklee

cara mengatasi kulit kering dan kusam

Kalau kita menggunakan kereta untuk sampai ke kampung, tapi makan collagen ni diibaratkan kita naik kapal terbang untuk sampai ke kampung halaman. Zappp sampai. Zappp kulit lebih anjal, lembab dan seharusnya kesihatan juga bertambah baik gituu.

 

 

testimoni kulit kering dan kusam

tak perlu letak testimoni orang lain kalau Farah sendiri yang amalkan set ini dan dapat hasil yang tebabom ok angkat bakul sendiri haha.

tapi serious, kulit before tu adalah yang teruk. Dahlah masa tu follow husband ke conference. Nasib baik dah nak habis conference baru jadi macam tu. After tu adalah selepas tambahan collagen. Sachet ke 5 dah dapat hasil macam tu. serious berbaloi. Collagen Shaklee adalah paling halus di pasaran, of course selamat dan cepat diserap badan.

 

ada pertanyaan or nak order just wasap ok. semoga bermanfaat untuk semua.

Farah Liana,

0179064214

Pengedar Shaklee berpengalaman 20 tahun dalam shaklee dengan bimbingan doctor dan pakar nutrisi .

7 Kelebihan Team SuperStars Shaklee Untuk Buat Bisnes Shaklee

Semua orang tahu BISNES SHAKLEE adalah BISNES ONLINE yang terbaik dan paling mudah nak mulakan dan bina. Tapi dengan team atau group manakah kita patut join untuk mulakan BISNES SHAKLEE ini?

Entry ini menerangkan 7 kelebihan team SuperStars Shaklee untuk anda sertai dan mulakan bina BISNES SHAKLEE anda bersama kami.

 

===================
KEKUATAN GROUP KITA
===================

Kekuatan utama group kita ada 7 (The Power Of 7)

1) 21 Strategy Marketing Yang super Mantap
Master Salwa telah menyediakan training khusus berkenaan  ini. Buat semua ahli baru YANG NAK BISNES SAHAJA, dijemput masuk ke BIMBINGAN EXCLUSIVE TEAM SUPERSTARS mempelajari tentang 21 teknik rahsia ini. Anda perlu pilih sekurang-kurangnya 3 tknik dari 21 teknik yang diajarkan. Mesti boleh kan?

2) Blog yang SEO Optimized
Master Salwa dan 7 leader besar group ini memiliki blog yang kukuh dan mantap di google. Cuba google perkataan “Pengedar Shaklee” dan “Stokis Shaklee” dan “Daftar Ahli Shaklee” .. tengok siapa yang tersenarai di atas sekali. Itulah kekuatan group kita. Nak macam tu jugak? PM Master Salwa di Telegram @pengedarshaklee. Setiap blogger yang follow step by step bimbingan beliau memang dah merasa manisnya buah usaha dan kesabaran.

3) Product Knowledge

Master Salwa dan keluarganya dah makan Produk Shaklee selama 20 tahun iaitu bermula tahun 1996. Kepakaran dan pengalaman beliau dalam Shaklee ni tidak boleh didapati di mana2. Tak jumpa dalam buku, tak jumpa dekat nutritionist Shaklee pun. Sebab nutritionist belajar masa nak apply kerja. Masa tu Master Salwa dah makan Shaklee lebih 10 tahun dah. In fact Nutritionist pun selalu refer beliau dan penah ada yang register jadi ahli Shaklee dengan beliau.

Haa hebat ke mantap? So kalau nak jadi macam ini, kena rajin :

  • A) Salin nota bila beliau bagi penerangan tentang satu2 isu kesihatan
  • B) Tonton video2 webinar yang beliau rakam, terutama video DETOX. Boleh beli dengan harga RM10 sahaja, video ber durasi 2.5 jam dirakam dalam 9 siri.
  • C) Rajin baca buku berkenaan kesihatan, rujuk Master Salwa untuk senarai buku yang beliau cadangkan.
  • D) Nak bina bisnes ni untuk kesenangan dan kebebasan kewangan kan? So kena ada mujahadah diri, lawan rasa “takpe la aku ni dah ok dah,cukup makan pakai: – ni rasa COMPLACENT.
  • Dalam al Quran ada ayat ALLAH tentang balasan neraka buat orang yang ada sikap COMPLACENT ni. Sebab COMPLACENT ni sebenarnya ialah : Self Sabotage. Sebab tu ALLAH hukum,
  • kerana orang yang duduk dalam COMPLACENT iaitu orang yang duduk dalam comfort zone, adalah orang yang SELF SABOTAGE diri dia.

4) System MSM 360

System MSM 360 ni ialah cara untuk membina perniagaan Shaklee yang kukuh yang membuahkan pendapatan pasif RM2000 pada bulan keempat ia dijalankan dengan betul mengikut system. Anda perlu hubungi Master Salwa untuk mendapatkan Personal Coaching Online /Offline untuk mengetahui tentang MSM360 ini.

5) Penguasaan Wilayah dan Negeri.

Hampir kesemua leader besar dalam group kita ini adalah merupakan individu yang menguasai pasaran Shaklee di kawasan mereka.

Cuba Google : Pengedar Shaklee Cheras / Kuantan / Kota Bharu / Melaka / Penang, mereka semua tersenarai di atas sekali di Google.

Ini antara rahsia bagaimana mereka Berjaya dapat sales secara pasif (tidur pun sales masuk, tengah beraya pun sales masuk, tengah jaga anak pun sales masuk, tengah bersalin kat hospital pun sales masuk…)

Nak jugak dapat begini? Jom Daftar Jadi Ahli Shaklee dengan team SuperStars dan Master Salwa akan lakukan magic untuk anda. InshaaALLAH

6) Network yang mantap dengan ramai pakar2 bisnes.

Master Salwa adalah anak didik kepada tuan Hasbul Aqill, Faisal Abdullah, Master Rey, Zuhairi Nopiah, Dr Azizan Osman dan ramai lagi.

 

Oleh kerana itulah banyak tips2 dan ilmu2 yang beliau share amat berkesan digunakan dalam bisnes, ini kerana beliau mendapat direct coaching dari pakar2. Untuk memanfaatkan perkara ini, sentiasa salin tips2 dan follow strategy2 yang beliau jalankan.

Contoh strategy ialah seperti MSM360 dan Penguasaan Wilayah.

7) Bimbingan Online Yang Konsisten Melalui Group Dan Webinar

Master Salwa menyediakan bimbingan komprehensif dan intensif melalui sesi online webinar yang beliau jalankan setiap bulan. Malah setiap webinar ini dirakam dan rakaman video ini dapat di acces melalui bayaran komitmen RM3 sahaja. Hubungi beliau untuk mendapatkan rakaman video tersebut.

Dalam group ni kita macam family, saling tolong menolong antara satu sama lain. Kita turut ada satu lagi group khas yang mengandungi himpunan poster untuk marketing dan juga testimonial.
Selamat menyertai kami dan membina organisasi perniagaan yang kukuh bersama SHAKLEE.

Bisnes Shaklee ini bisnes anda, organisasi ini organisasi anda. Bagaimana anda sungguh2 untuk membina bisnes anda, begitulah hasil yang akan anda dapat. Salam kaya dan Berjaya dari kami, pemimpin group #SuperStarShaklee Multimillionaire.