Cara Atasi Kulit Kering dan Kusam

Hai semua, hari ni nak cerita Cara Atasi Kulit Kering dan Kusam sebab sekarang musim tak menentu ni kadang kadang kulit kita pun sama haywire kan. Macam kulit farah memang tak pernah ada serious problem, but now dia senang sangat jadi kering and boleh jadi kusam so here goes Cara Atasi Kulit Kering dan Kusam.

cara mengatasi kulit kering dan kusam

 

Penyebab Kulit Kering dan Kusam

From what i read from sites yang ada credibility macam webmed, medicinenet etc, penyebab kulit kering dan kusam ni bukan bergantung pada satu (1) sebab sahaja. It can be from internal dan juga external.

Penyebab kulit kering dari luaran boleh disebab kan oleh cuaca yang terlampau panas or terlampau sejuk. penggunaan penghawa dingin yang kerap juga menyebabkan kulit menjadi kering dan eventually menjadi gatal dan flaky. Kulit kering juga mungkin adalah disebabkan dari penggunaan sabun pencuci yang tidak sesuai dengan keadaan kulit.

Antara penyebab dalaman pula adalah dipengaruhi oleh umur, genetik, personal history sama ada mempunyai sejarah penyakit kulit or kesihatan. Semakin berumur kita semakin senang kita terdedah dengan kulit kering. Penghidap thyroids adalah lebih terdedah dengan keadaan kulit kering.

Menghilangkan Kulit Kering dan Kusam

Macam mana kita nak hilangkan kulit kering dan kusam ? or maybe dapat mengurangkan kering pun dah cukup happy kan. Tadi kita dah tengok kan antara penyebab kulit kering, so lets check again. Ada tak penyebab di atas yang kena dengan diri kita? Usually antara yang penting untuk orang yang berkulit kering ini adalah kena selalu memakai pelembab. Pelembab muka @ moisturizer, lotion badan antara yang dapat membantu dalam melembabkan kulit.

However, tak semua moisturizer sesuai dengan kulit kita, untuk sesetengah orang ia di ibaratkan bagai mencari teman yang sesuai dengan jiwa hihi. Antara penyelesaian paling mudah tetapi sering dipandah enteng adalah kecukupan water intake setiap hari. Setiap 10kg kita bersamaan 1L air. So, cukupkah water intake kita setiap hari?

Penggunaan sabun badan, muka dan mungkin juga sabun pencuci pakaian yang tidak sesuai mengurangkan natural sebum di kulit kita dan leads pada kulit kering dan kusam. Mungkin dah sampai masa bertukar kepada sabun yang lebih selamat.

 

Cara Alami Untuk Kulit Kering dan Kusam

  1. Madu – Madu pastikan yang asli takmau yang dicampur gula or campuran lain. Sapukan saja ke muka or any area yang kering dan biarkan selama sejam or lebih. Kemudian cuci dengan air suam.
  2. Minyak almond – Minyak almond kaya dengan vitamin E dan juga antioxidant. boleh juga dimakan or di sapu pada wajah kerana minyak ini senang diserap kulit.
  3. Oatmeal – Oatmeal boleh digunakan sebagai scrub atau boleh juga dibuat mandi dengan cara merendamkan badan di dalam tub yang diletakkan oat.
  4. Aloe Vera – seeloknya aloe vera yang asli dari pokok. Ambil lendiran dan sapu sahaja ke wajah or area kulit yang kering. After few while, cuci dengan air bersih.

 

Set Kulit Kering dan Kusam Shaklee

Set yang power adalah set yang mampu membekalkan khasiat yang mencukupi untuk kulit. Walaubagaimanapun, untuk mendapatkan kesan yang baik dan cepat, dapatkan konsultansi dari Farah untuk sesuaikan dengan keadaan kulit korang.

Sustained Release Vita C Plus Shaklee 

cara mengatasi kulit kering dan kusam

vitamin C membantu penghasilan kolagen sekaligus membolehkan kulit kita menjadi anjal. Vitamin C juga dikatakan membantu dalam penyembuhan kegatalan pada kulit.

 

Vita E Complex Shaklee

cara mengatasi kulit kering dan kusam

Vita E kaya dengan antioxidant dan mampu melambatkan penuaan. kulit yang kering menyebabkan kulit cepat berkedut, tetapi vitamin E mampu mengurangkan kedut dan garis halus.

 

B-Complex Shaklee

cara mengatasi kulit kering dan kusam

 

GLA Complex Shaklee 

cara mengatasi kulit kering dan kusam

GLA complex sangat membantu dalam melembabkan badan kita dari dalam. Farah sendiri mengalami kulit kering. Apabila tambah GLA dalam aturan makan, kesan sangat baik dan cepat.

 

Collagen Powder Shaklee

cara mengatasi kulit kering dan kusam

Kalau kita menggunakan kereta untuk sampai ke kampung, tapi makan collagen ni diibaratkan kita naik kapal terbang untuk sampai ke kampung halaman. Zappp sampai. Zappp kulit lebih anjal, lembab dan seharusnya kesihatan juga bertambah baik gituu.

 

 

testimoni kulit kering dan kusam

tak perlu letak testimoni orang lain kalau Farah sendiri yang amalkan set ini dan dapat hasil yang tebabom ok angkat bakul sendiri haha.

tapi serious, kulit before tu adalah yang teruk. Dahlah masa tu follow husband ke conference. Nasib baik dah nak habis conference baru jadi macam tu. After tu adalah selepas tambahan collagen. Sachet ke 5 dah dapat hasil macam tu. serious berbaloi. Collagen Shaklee adalah paling halus di pasaran, of course selamat dan cepat diserap badan.

 

ada pertanyaan or nak order just wasap ok. semoga bermanfaat untuk semua.

Farah Liana,

0179064214

Pengedar Shaklee berpengalaman 20 tahun dalam shaklee dengan bimbingan doctor dan pakar nutrisi .

Vita C Plus Shaklee: Produk Shaklee Wajib Ada Dalam Setiap Rumah

Kenapa saya suka dengan Vita C Shaklee? Kenapa saya berani claim yang Vita C Plus Shaklee: Produk Shaklee Wajib Ada Dalam Setiap Rumah. Jom saya explain kenapa Vita C Plus Shaklee: Produk Shaklee Wajib Ada Dalam Setiap Rumah.
Vita C Plus Shaklee Produk Shaklee Wajib Ada Dalam Setiap Rumah

Vita C Plus Shaklee Produk Shaklee Wajib Ada Dalam Setiap Rumah

Kepentingan Vitamin C untuk badan
Kenapa Vita C Plus Shaklee: Produk Shaklee Wajib Ada Dalam Setiap Rumah? kalau tak makan vitamin C tak mati pun. eh yeke tak mati? eheh memang tak mati sebab tak makan vitamin C. tapi kita fikir kan aje if badan tak cukup khasiat, bila kurang vitamin C kita akan cepat jatuh sakit. cepat sakit lambat baik. lepas tu bertimpa timpa sakit yang lain.
Tubuh kita perlu vitamin C setiap hari sebab sifat vitamin C yang mudah larut dalam air. so badan kita tak dapat simpan vitamin C. Vitamin C hanya ada dalam darah manusia selama 12 jam dan dalam 12 jam ni, Vitamin C bekerjasama dengan sel-sel tubuh yang lain untuk boost immunity badan dan jugak boost fungsi-fungsi sel di bahagian tubuh yang lain.
Kalau korang nak tahu, Vitamin C ni salah satu kerja dia adalah menolong pembinaan collagen. dah la tu bukan setakat membina collagen, collagen ni pulak protect tulang, tendon, ligament dan saluran darah or nama matsaleh nya blood vessel. kiranya kalau korang ni jenis yang sikit sikit cepat lebam or gusi berdarah almaknanya korang kurang vitamin C. gitewww
it also helps in recovery process. kira nya kalau kurang vitamin c lambat lah luka nak baik, selsema cepat kering, kulit tak macam fattzura ehh. ni antara sebab kenapa kita perlukan vitamin C either through food or supplement.
Kelebihan Vita C Plus Shaklee
  • Mencerahkan kulit wajah dan badan secara sekata, licin, gebu, berseri
  • Mengekalkan kelembapan kulit, menghilangkan bintik2 hitam, memudarkan jeragat dan lingkaran gelap di bawah mata
  • Membantu tubuh menyerap zat besi yang lebih –> berguna dalam rawatan anemia. Ia memainkan peranan penting dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah.
  • Merawat jangkitan saluran kencing.
  • Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain.
  • Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran
  • Melindungi daripada jangkitan dan selesema, serta meningkatkan imuniti.
  • Membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol, tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis.
  • Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka, dan pengeluaran hormon antistress.
  • Penting untuk penyuburan sel darah putih dan juga bertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi.
  • Memainkan peranan penting dalam pengeluaran kolagen, yang membantu mencegah penuaan pra-matang
  • Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mendapatkan gusi yang sihat dan gigi.
  • Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya.
  • Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas.
Vita C Plus Shaklee: Produk Shaklee Wajib Ada Dalam Setiap Rumah

Vita C Plus Shaklee: Produk Shaklee Wajib Ada Dalam Setiap Rumah

Kenapa Vita C Plus Shaklee and bukan yang lain?
 
  • Vitamin c shaklee ini unik kerana formula sustained release dan formula bioflavonoid.
  • Sustained or Time Release ialah satu proses di mana vitamin diformulasi khas agar ia dilepaskan mengikut paten istimewa yang menjamin penyerapan vitamin di antara 3 ke 6 jam. Dengan bahasa ringkasnya, dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam aliran darah badan mengikut masa tertentu
  • Sebatian tumbuh-tumbuhan semulajadi, dan bertindak sebagai pigmen tumbuhan dan agen antioksida. kuasa utama bioflavonoid adalah sifat antioksida yang bertindak sebagai agen anti penuaan, keradangan dan mengekalkan kesihatan badan.
  • Vitamin larut air (B-Complex dan Vitamin C) adalah seperti namanya, mudah larut di dalam air (sebab tu dinasihatkan pengambilan air yang mencukupi apabila mengambil suplemen), dan, ianya tidak boleh disimpan di dalam badan.
  • Sustained Release supplement boleh menawarkan kesan vitamin yang optimum, meminimumkan kehilangan vitamin dalam proses penguraian (perkumuhan), serta menstabilkan paras darah waktu siang dan malam.
Saya sangat mengesyorkan Vita C Plus Shaklee: Produk Shaklee Wajib Ada Dalam Setiap Rumah. suami saya yang dah ada symptom nak demam pun lepas kena paksa makan vita c esok nya tak jadi demam. boleh pergi kerja dengan gumbira lagi. haha
Betapa mudahnya mencegah penyakit dan menjaga kesihatan kan? Kenapa kita nak menyusahkan diri sendiri dengan sakit dulu baru nak ubati?
Tepuk dada tanya perut..ehhh
based in bangi and available for COD yaww area bangi termasuklah bangi baru, bangi lama, bangi avenue, bukit mahkota.
Farah Liana
0179064214
Your most wanted shaklee consultant

 

Cara Daftar Ahli Shaklee Online

Hai korang..Assalamualaikum..ini adalah info yang boleh merubah hidup anda..Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee Malaysia secara Online, dengan Yuran Daftar Ahli Shaklee RM69 atau PERCUMA seumur hidup. Yess, register for free.. and i will also list 3 Kelebihan Daftar Ahli Shaklee dengan saya.

Mesti ramai yang nak join tapi tak dapat info bagaimana nak join kan? so lets hear it out..

1) Bagaimana Cara nak Daftar Jadi Ahli Shaklee

   a) Daftar Ahli dengan RM 69

      – Keahlian Shaklee adalah seumur hidup…yesss for life..tak payah nak renew every year or
        nak kena renew card..guna ID sahaja..
      – Korang just tell me nak jadi ahli, and you just have to fill in form and again i will do all the
        hustle..saya yang akan registerkan anda..
      – Kalau korang nak tahu, saya dulu jadi ahli sebab nak beli dengan harga member..nak makan
        sendiri je tak terfikir nak bisness..but here i am now..iam experiencing the Shaklee effect and
        now i am sharing with you.
      – Ramai lagi orang lain yang bijak register ahli sebab nak dapat dengan harga murah..
        so kenapa kita nak biar dia je dapat harga murah ye dakk..haha
      – Selama 3 tahun saya consume Shaklee, saya tak pernah pun kena bayar renewal fees..
        Kiranya kalau esok-esok anak saya dah besar dia still boleh guna ID saya and dapat harga
        member..
 
   b) Daftar Ahli Percuma

      – Beli produk dengan harga RM 700 dengan harga ahli terus dapat join membership for free
      – Selalunya yang beli Set Bersalin Shaklee Premium or Set Mengandung Shaklee terus dapat
        join ahli for free kerana total set dalam 200uv..untuk menjadi ahli for free syaratnya adalah
        beli produk 200uv..kalau dalam RM adalah 900 tapi harga ahli adalah RM 700..so you tell me,
        berbaloi ke tak..RM700 produk, join ahli free..tapi kalau tak nak jadi ahli RM 900 lah untuk
        produk..


2) Apakah perkara penting yang perlu diketahui sebelum customer daftar sebagai Ahli Shaklee
 
    ok musti ada benda yang bermain di fikiran kan? biasalah tu..kita kan nak yang the best..survey
    bak kata orang..

   a) Daftar Ahli Shaklee perlu jual barang ke? atau wajib buat bisness ke?
      – Jawapannya adalah tidak perlu…tidak timbul soal kena jual barang baru boleh jadi ahli..ianya
        macam kita join member card Aeon, Mydin, Padini, Chatime, Salon rambut dan lain-lain..Kita
        join sebab kita nak beli dengan harga yang murah kan..macam tu jugak Keahlian Shaklee..

   b) Adakah kena maintain point untuk kekal sebagai ahli?
      – Jawapannya tidak perlu..sekali dah ahli Shaklee sampai bebila lah korang tu ahli Shaklee..
        saya pernah je tidak membuat belian selama 6 hingga 7 bulan..tapi masih lagi menjadi ahli..tu
        masa tak buat bisness..makan sendiri je..beli banyak sekaligus..and korang pun tahu kan
        Shaklee ni tahan lama..sebotol tu boleh makan berbulan-bulan..contoh macam Vita C
        Plus..tahan up to 6 months..perghhh lama gila..setengah tahun baii

   c) Bila nak buat bisness kena bayar pape ke?
      – Jawapannya adalah tiada..tak payah bayar pape..kata kan kita makin cantik, kulit bersih
        lepas tu orang lain selalu MC tapi kita power je kerja..katakan anak kita sihat je
        susah jatuh sakit then jiran-jiran tanya kita pun cerita lah pasal kita makan Shaklee..dah
        dieorang pun nak join makan jugak..nak beli dengan kita..terus boleh je jual dengan dieorang..
        tak dak kekangan pape pun..Bimbingan and consultation untuk berbisness terus dapat..just
        contact je saya and cakap saya nak bisnessssss yahooo..sambil menjerit..haha

   d) Macam mana cara nak jadi ahli Shaklee dengan group ini?
      – Jawapannya korang just fill this form..or just msg or wasap me with your details yang saya
        akan mintak nanti..and then saya yang akan registerkan anda hari ini jugak..easy peasy kan?

   e) Lepas dah jadi ahli saya kena beli barang sendiri ke?
      – Jawapannya tidak sayang-sayang..nak saya orderkan pun i’ll be happy to do it..anda di bawah
         tanggungjawab saya..anda pilih nak beli sendiri atau saya yang orderkan..

   f) Saya dah jadi ahli dengan orang lain tapi boleh ke saya nak dapat consultation dari 
       Farah Liana?  
      – Boleh tetapi korang bukan priority saya..priority saya adalah yang berdaftar di bawah
        saya..kalau dah setel hal-hal anak-anak bisnes saya, then saya akan attend korang..
        consultation ni bukan bermakna bila nak bisness je tapi cara makan, produk yang sesuai pun
        semua akan di guide..so pilihlah Shaklee Independent Distributor anda dengan betul..kita jadi
        ahli for life ni..bukan nya salam masa setahun boleh expired then boleh register baru..
     
        Group saya adalah mereka yang sangat power dan berilmu dalam hal produk dan
        bisness..Saya berada di bawah naungan Master Salwa di mana beliau berjaya mencapai
        Rank Master Coordinator (Rank Tertinggi) dalam masa 7 bulan sahaja..Beliau mempunyai 19
        tahun pengalaman consume Shaklee..lama gila kan..
     
        Group saya juga mendapat exclusive consultation dengan nutritionist Shaklee yang memang
        pakar dalam hal kesesuaian produk.

3) Faedah dan kelebihan Daftar Ahli Shaklee bersama saya (Group Shaklee No.1 Pilihan Malaysia )
   a) Panduan dan cara makan yang tepat dan berkesan dari pakar
      – Group saya dinaungi oleh Master Salwa. Beliau mempunyai latar belakang pendidikan dalam bidang perubatan specially dalam DNA dan penyakit kanser. Beliau sendiri adalah pengguna Shaklee yang tegar sejak tahun 1997 dan tidak pernah berhenti mengikuti kelas training nutrisi sehingga sekarang tahun 2016. Jadi bayangkan Pakar Nutrisi yang berlatar belakang kan bidang perubatan at your disposal yang sedia membantu anda..
        Customer saya sehingga hari ini sentiasa update saya dengan keaadan mereka yang bertambah baik and secara tak langsung menolong mereka dalam kehidupan harian. Ada juga yang mencari saya untuk bertanya cara makan yang berkesan tetapi beli dari orang lain sebab mereka tidak merasai perubahan yang dinantikan.

   b) Access percuma dengan Nutritionist Shaklee
      – Semua ahli yang berdaftar dengan saya dapat access percuma dengan nutritionist Shaklee untuk membuat full health checkup yang di monitor oleh pakar pemakan bertauliah Shaklee.

   c) Bimbingan bisness Shaklee secara online and offline dari pakar SEO dan IM Malaysia
      – Group saya dipimpin dan dibimbing oleh Master Salwa, seorang yang pakar dalam perniagaan internet yang berjaya membuat jualan berjumlah RM 1.1 juta dalam masa 7 bulan sahaja.

okay sekarang dah tahu kan perkara penting pasal keahlian shaklee? dah terjawab semua soalan? kalau ada soalan lagi boleh je tanya saya..tara hal..saya akan selesaikan kekusutan korang..hehe

Nak bertindak sekarang?

Just contact sahaja saya dan cakap saya nak join ahli..kalau nak beli pun boleh je cakap saya nak beli tak join ahli lagi..haha..boleh semua pun boleh derrr

Saya akan bantu korang dengan permasalahan yang ada.

Saya akan bantu daftarkan korang menjadi ahli Shaklee hari ini juga.

Doa saya lepas korang baca artikel ini segala persoalan berkenaan nak Daftar Ahli Shaklee terjawab..dan menjadi Shaklee Independent Distributor di bawah pimpinan Master Salwa dan Master Nine ( antara yang terbaik dalam Shaklee ni, naik Master Coordinator dalam masa 8 bulan sahaja)
Amiiin.

Terima kasih dan selamat menyertai kumpulan kami yang terbaik di Malaysia

Cara Beli Shaklee Online

Hai..Assalamualaikum..pekabo korang? Musim hujan ni kena extra careful..penyakit banyak datang..cuaca pun tak menentu..anyway saya nak bagi tahu Cara Beli Shaklee Online..Ada 2 cara ok..both ada pros and cons..up to you guys nak guna yang mana satu..

Ada 2 cara beli shakle secara online.

1) eSell

   – Buka laman web eSell Shaklee
   – eSell adalah di mana anda sendiri order directly dengan Shaklee HQ..tak perlu melalui sesiapa
   – beli melalui eSell akan mendapat flat rate for post which is RM 11 tak kira berat berapa pun..
     beli 1 pun RM 11 beli 10 pun RM 11..
   – Dijamin produk sampai dengan selamat
   – Stock terkini dari Shaklee

2) Pengedar Shaklee

   – Beli melalui pengedar Shaklee
   – Pengedar yang orderkan untuk korang..korang just cakap je nak beli apa and berapa banyak
   – Pengedar yang akan do all the hustle and you just wait for you product to arrive..
   – Lagi best beli dengan pengedar adalah kerana korang akan dapat free consultation dari
     Pengedar Shaklee selamanya..yess..selagi korang beli and consume, consultation akan
     berjalan sampai bebila, provided if you stick with Pengedar..iols letew..haha
   – Post rate is depending to your product but usually if saya order dari Shaklee its RM 10 flat rate..
   – Selalunya saya order direct dari Shaklee, so stock memang dijamin fresh..

Okay dah tahu kan macam mana nak order..very easy peasy..

Buat pilihan yang bijak okeh..why you wanna do all the hustle if i can do it for you..

kalau nak jadi lagi bijak, boleh beli dengan harga ahli..for life..

Farah Liana
0179064214
   

Omega Guard Shaklee : Terbukti Merawat Asthma Untuk Kanak – Kanak Dan Orang Dewasa

Testimoni panas-panas..kenapa panas-panas? sebab ni testimoni tuan badan..tuan tanah blog nih..haha…testimoni orang lain memang banyak tapi ni memang saya sendiri yang rasa..saya memang ada asthma dari kecik..kecik tak kecik sangat lah..start kena masa 7 tahun..so kalau dah kena masa 7 tahun memang akan kena sampai bila-bila..cuma ke’severe’an tu yang depend on badan masing-masing..and looks like saya punya kes, Omega Guard Shaklee : Terbukti Merawat Asthma..happy me..
Asthma @ Lelah @ Semput @ Leloh
Oiii kalau kena attack memang takkan boleh bercakap..bukan sombong ye tapi tak mampu nak bersuara pun..nak sebut saya pun tak mampu..punya la azab bila kena attack..
Last saya kena asthma was masa pregnant Eryna..masa tu baru 2nd trimester..perghhh mmg xbercakap..siang demam, mlm batuk esok nya terus kena asthma..horror sangat..dengan suami kerja di penang..dengan kawan-kawan lah menumpang kasih..and menumpang rumah and menumpang kereta and menumpang makan..hahaha
Then lepas tu consistent makan omega..omega pun memang dalam set hamil and pantang shaklee..sebab saya tau saya tak nak susah kan orang lagi..tak nak susahkan suami, keluarga and kawan-kawan..
Sekarang Eryna dah 1 tahun 3 bulan..saya masih lagi bebas dari asthma..hah sekarang ni cuba cakap bagus ke tak bagus omega ni? 
Nak testimony nih dia testimony tuan punya badan..saya amalkan sebab saya ikthiar untuk menyihatkan diri untuk mereka yang saya sayang..korang xnak ke happykan orang yang korang sayang? yang bawah ni testimony ibu-ibu bijak yang ikhtiar untuk anak-anak dieorang..hebat kan? 
nak jadi ibu bijak boleh contact saya k..

Farah Liana
017064214

Landmark Study Shaklee Bukti Produk Shaklee Berkesan dan Selamat

Hai everybody..hujan-hujan ni dah tarik selimut letewww..before tidur and bermimpi, meh baca sikit menambahkan ilmu pengetahuan…Saya nih adalah sejenis orang yang buat survey dulu before membeli or before consume pape..agaknya dah memang nama nya perempuan so semua nya nak survey dulu..haha..kenapa saya yakin dengan Shaklee? kenapa saya berani consume Shaklee masuk ni dah 3 tahun and kenapa saya bisness Shaklee? ini adalah kerana Landmark Study Shaklee Bukti Produk Shaklee Berkesan dan Selamat


LANDMARK STUDY

gapo tu? kenapa penting landmark study ni?



Landmark Study = Kajian oleh pihak ketiga yang tiada kepentingan didalam Shaklee untuk membuktikan supplement Shaklee adalah selamat dan berkesan.
Bagaimana Landmark Study ini dijalankan?

Landmark study ini telah dijalankan ke atas 3 targeted group iaitu:

1. Pengguna Shaklee yang telah mengambil suplemen Shaklee lebih 20 tahun (lamaaaa nya oii).
2. Pengguna yang menggunakan multivitamin lain selain dari Shaklee.
3. Tidak mengambil suplemen.





Keputusan dia – Secara ringkas, orang yang amalkan Shaklee selama lebih 20 tahun jauh lebih sihat dari yang tidak mengamalkan apa-apa vitamin and tahap kesihatan orang yang amalkan vitamin selain Shaklee adalah jauh lebih rendah.
Yang lagi surprise is keputusan kajian tunjuk kalau kita tak ambil supplement langsung lagi sihat dari yang ambil supplement bukan brand Shaklee..makna nya ape tu? salah makan supplement lagi buruk padahnya tau..yelah sekarang ni melambak-lambak supplement kat pasaran..

tapi cuba korang ambil masa dan fikir berapa lama dah ada di pasaran? betul ke selamat? Shaklee dah ada selama 60 tahun..Vitalea tu dah 100 tahun..apa lagi bukti yang kita nak?

tau dah korang cari apa sebenarnya..

duta kena lah retis yang comel lote

pastu kena ada marketing yang power yang kena ada kt billboard seluruh malaysia baru lah nak percaya..

kan kan kan?

Overall nya, bila kita men’survey’ barang, apa yang kita tengok? Apa ciri-ciri yang membolehkan kita nak beli barang itu?
Saya memang suka survey sebelum membeli..dari yang sekecil-kecil hal sampai lah hal-hal yang penting..sama jugak dalam menjaga kesihatan, memang banyak produk-produk supplement di pasaran..butttttt cuba cari produk mana yang buat kajian secara mendalam before dipasarkan?
Tiada kan? This is why I choose Shaklee in the first place. So apa pilihan anda?
Farah Liana
0179064214