Hari ini Ramai yang mencari-cari apakah BISNES ONLINE terbaik untuk mereka buat sebagai ikhtiar bebas kewangan. Dalam entry ini diterangkan kenapa BISNES SHAKLEE adalah BISNES ONLINE terbaik untuk anda bina :

 

PROFILE Company Shaklee : bukan calang2 company

1) Syarikat Shaklee dan Produk Shaklee diasaskan dan dihasilkan oleh Dr Forrest C Shaklee.

2) Company Shaklee dah wujud sejak 1956. Tahun ini genap syarikat Shaklee berusia 60 tahun.

3) Produk Shaklee dihasilkan sejak 101 tahun dulu : Vitalea (Vitalized Minerals)

4) Shaklee adalah syarikat paling pelik di dunia kerana mementingkan PRODUK BERKESAN dan SELAMAT UNTUK MANUSIA. Sebab itulah setelah terbukti 41 tahun Vitalea di makan dengan selamat tanpa ada manusia yang keracunan, rosak liver, rosak kidney akibat makan vitamin ini, barulah Dr Shaklee set up satu syarikat untuk memasarkan produk Shaklee secara MLM.

5) Shaklee bermula dengan produk Vitamin dan pembersih organik Basic H yang terhasil secara semulajadi daripada hasil pembuatan Vitamin.

6) Sehingga hari ini, Shaklee masih kekal dengan Vitamin dan produk pembersih sebagai produk utama, dan skin care serta water filter sebagai produk sampingan.

7) Setiap tahun Shaklee membelanjakan RM 1 BILLION untuk R&D setiap produk yang ada. Cuba check produk supplement lainn yang kita sedang makan selain Shaklee sekarang, ada tak company tu spend at least RM 10 Juta untuk R&D (kajian penyelidikan & pembangunan / penambah baikan produk)

8) Shaklee tidak membazirkan wang untuk marketing. Sebab itu bisnes Shaklee boleh bertahan walaupun dalam keadaan ekonomi merudum sekalipun. Sebab modal marketing Shakle adalah manusia. Sebab itu Shaklee pilih MLM sebagai MODEL BISNES, Bukan trading, bukan SLM , bukan binary, bukan head hunting, bukan borong.

9) Shaklee tidak pernah gagal membayar bonus kepada semua distributornya sejak 60 tahun.

10) Shaklee sudah bertapak di Malaysia sejak lebih 20 tahun dan setiap bulan belum pernah gagal atau lewat membayar bonus kepada agent…

11) Menurut sifu internet marketing yang juga pakar pemasaran, bisnes Shaklee sangat bagus kerana produknya bagus dan terbukti berkesan sejak puluhan tahun, dan JENAMA SHAKLE sudah terkenal di serata Malaysia…. maka untuk orang baru yang nak berbisnes, Shakle sangat bagus kerana ia SHORT CUT untuk dapat sales dengan mudah tanpa perlu susah payah perkenalkan JENAMA SHAKLEE, apa yang agent baru perlu buat adalah TONJOLKAN DIRI DI MEDIA SOSIAL sebagai WAKIL SHAKLEE BERILMU / LEADER SHAKLEE AKTIF untuk yang target bisnes….

12) Shaklee ditunjangi oleh barisan saintis yang memenangi NOBEL PRIZE dan berpangkat professor. Saintis inilah yang sentiasa, setiap hari memastikan produk Shaklee adalah selamat dan jika ada penambah baikan merekalah yang akan segera melaksanakan pembaharuan ini….

13) Ketua saintis Shaklee adalah seorang pemenang anugrah noble yang telah berusi 90 tahun. masih sihat, otak masih sangat cmerlang, boleh pakai high heels lagi buat demo & presentation atas stage!

14) Shaklee tidak memiliki ladang sendiri kerana Shaklee pentingkan kualiti. Sekiranya ladang yang Shaklee lantik tidak memenuhi SYARAT KUALITI yang Shaklee tetapkan, maka SHAKLEE AKAN DISCARD semua hasil ladag dan akak cari ladang baru.

Sekiranya Shaklee buat ladang sendiri, katakan la ada rosak sikit hasil tumbuhan, maka Shaklee tentu sayang nak reject, sebab dah keluar duit maa untuk baja, tanam etc….

Umpama kita ada pokok durian sendiri, kita takkan nya nak beli durian org jual walaupun durian kita tak sedap sangat, sebab sayangggg kita ada durian sendiri tu…. orang yang takde pokok durian, dia akan pilih DURIAN TERBAIK untuk dia makan sebab kena keluarkan duit, maka cconfirmlah nak yang tebaik kan…

Dann juga Shaklee taknak buang masa dengan hal ehwal penanaman, FOCUS Shaklee hanya untuk PENGHASILAN PRODUK BERMUTU DARI BAHAN MENTAH TERBAIK….. Bahan mentah terbaik Shaklee boleh pilih dari banyk sumber, TAPI PENGHSILAN PRODEK BERMUTU TERBAIK, SHAKLEE PASTIKAN MESTILAH IKUT STANDARD SHAKLEE….

 

Terbukti memang Bisnes Shaklee adalah BISNES ONLINE terbaik kerana sapa saja yang join boleh terus mulakan pemasaran, dan usaha kita bina bisnes ini adalah untuk sepanjang hayat, bisnes online Shaklee boleh diwariskan kepada anak cucu kita.